!

Opmerkingen: Algemeen rookverbod

Laatste wijziging baanstatus: 10 juni 2023

De baan is open

Qualifying ronde mogelijk

Trolleys toegestaan

Buggy's toegestaan

Putting green open

Driving range open

Zomer greens

Baanstatus  >

Het NJO 2021 was zwaar!

Na vele onzekerheden de afgelopen tijd en het Noordwijkse Jeugd Open (NJO) wat afgelopen jaar helaas niet door kon gaan, is het NJO 2021 dit jaar geheel corona-proof georganiseerd! Dit jaar was het NJO weer voor jeugd t/m 25 jaar. Welgeteld 78 deelnemers gingen van start, waarvan 18 deelnemers boven de 21 jaar.

De baan lag er prachtig maar lastig bij, de rough is erg hoog. De deelnemers waren dan ook heel dankbaar dat er op verschillende plekken in de baan spotters stonden. Zo zijn er nog vele ballen gevonden!

De eerste dag van het NJO begon goed. Begin van de middag was het nog spannend met onweersbuien die gelukkig langs ons heen gingen. Maar na regen komt zonneschijn en sloten we de dag mooi af.

Na dag 1 stonden er dan ook 2 Noordwijkers aan de leiding. Bij de meisjes Hester Sicking met een score van 70 (-2) en bij de jongens Aydan Verdonk met 68 (-4).

Op dag 2 hebben we herfst, zomer en lente voorbij zien komen. Flinke wind en zware hoosbuien zorgde voor een zeer lastige dag. Dit was dan ook te merken aan de scores. Maar Dane Czetkovic (Eindhovensche Golfclub) wist goed met deze weersomstandigheden om te gaan. Hij maakte een score van 70 (-2) met daarbij een mooie eagle op hole 15. Na deze score ging hij dan ook aan de leiding bij de jongens. Bij de meisjes wist alleen Anne-Sterre den Dunnen (Golfclub Houtrak) onder de 80 te blijven, namelijk een score van 79 (+7). Hester Sicking wist nog wel aan de leiding te blijven na dag 2.

De laatste dag was een zonnige dag, maar nog steeds met harde wind. Er werden deze dag dan ook een aantal mooie eagles gemaakt! Zo wist Olivier Stigter (Noordwijkse Golfclub) op hole 1 een eagle te maken! En wisten Dane Cvetkovic (Eindhovensche Golfclub) en Quirine ter Meulen (Golfclub Broekpolder) een eagle te maken op hole 2.

Het bleef tot het einde spannend bij de meisjes en jongens. Dane wist op de laatste dag 8 slagen voorsprong te creëren op Aydan. Alleen Dane begon wat fouten te maken en Aydan wist een inhaalslag te maken. Uiteindelijk ging Aydan er met de winst vandoor!

Ook bij de meisjes was het erg spannend. Anne-Sterre wist een voorsprong te creëren van 5 slagen op Hester. Op hole 16 en 17 werden er wat fouten gemaakt waardoor er nog maar een voorsprong was van 1 slag. Beide dames wisten de ronde af te sluiten met een par en zo ging Anne-Sterre er met de winst vandoor!

Het gehele toernooi waren de scores live te volgen via Parrow: https://parrow-golf.com/nl-nl/Parrow/Leaderboards/matchid/251

Het Noordwijkse Jeugd Open 2021 was een goede mix van sportiviteit en gezelligheid, geheel Corona-proof. Volgend jaar zal de 13e editie gespeeld worden.

Wij danken naast de deelnemers, begeleiders en vrijwilligers ook .....

Sluit venster