!

Opmerkingen: hole 2 en 10 zijn ingekort (nu par 3) . Algemeen Rookverbod.

Laatste wijziging baanstatus: 15 juni 2024

De baan is open

Qualifying ronde mogelijk

Trolleys toegestaan

Buggy's toegestaan

Putting green open

Driving range open

Zomer greens

Baanstatus  >

GolfTON op de Noordwijkse

Wat is GolfTON

In 2016 nam onze toenmalige headpro Roel Verdonschot samen met Eric der Kinderen en John Boerdonk, respectievelijk de headpro‚Äôs van de Eindhovensche en de Rosendaelsche, het initiatief tot de oprichting van GolfTON. ‚ÄúTON‚ÄĚ staat voor Talent Ontwikkeling Nederland. GolfTON is¬† naast de NGF met zijn opleidingsprogramma, d√© organisatie waar talentvolle spelers hun ware talent tot ontwikkeling kunnen brengen om te kunnen presteren op het hoogste niveau. Het hoogste niveau is voor GolfTON de European Tour of PGA Tour, met als droom een GolfTON Ryder Cup- of Solheim Cup speler/speelster in 2030.

Op de Noordwijkse nemen per 1 januari 2023 veertien talenten deel aan GolfTON programma’s. Die vormen een mooie aanvulling op de Jeugdprogramma’s die wij onze jeugdleden sinds jaar en dag al bieden. GolfTON is dé organisatie waar talentvolle spelers hun ware talent tot ontwikkeling kunnen brengen om te kunnen presteren op het hoogste niveau. Het hoogste niveau is voor GolfTON de (Ladies) European Tour of (L)PGA Tour, met als droom een GolfTON Ryder Cup- of Solheim Cup speler/speelster in 2030.

De Jeugdcommissie van de Noordwijkse heeft de ambitie al onze jeugdleden zo op te leiden dat ze voldoende basis opbouwen om hun hele leven te kunnen golfen: ‚ÄėGolfproof for Life‚Äô. De Commissie en de pro‚Äôs vinden het daarnaast belangrijk dat er zowel voor de recreatieve als de prestatieve jonge golfer voldoende activiteiten en mogelijkheden zijn. Zo zijn er o.a. gezelligheidstoernooien en is er het Starmakers weekend, waarbij vriendjes of vriendinnetjes mogen worden uitgenodigd. Vanuit de breedtejeugd kan een jeugdspeler doorstromen naar de groep van de sub-toppers, de Sharks. Deze groep dient als opstap naar de top, maar ook als vangnet vanuit de top. Daarnaast is de Sharks groep een stabiele basis voor jeugdspelers die competitie op goed niveau willen spelen. Aan de top vinden we de Dolphins: onze jeugdspelers met lage handicaps, zelfs met plus handicaps. In aanvulling op de mooie programma‚Äôs die onze Club onze breedte- en topjeugd aanbiedt ¬†kent de Noordwijkse sinds 2021 GolfTON.

De programma's

Groots kunnen denken en klein beginnen, dat is nodig om echt wat te bereiken, vandaar dat GolfTON werkt met talentvolle jonge spelers tussen de 6 en 24 jaar die zich willen ontwikkelen tot topgolfer. Er zijn drie programma’s:

  • (Mini)-Potentials: Jonge jeugd (6 tot 9 jaar) en jeugd (9 tot 12) met talent die vol voor golf wil gaan, op die leeftijd nog goed combineerbaar met een tweede sport
  • Talents: de wat oudere jeugd die al de nodige stappen gemaakt heeft.
  • Topamateurs: voor spelers die overwegen om in de komende jaren pro te worden.

De programma’s zijn heel breed van opzet en naast long- en short game trainingen wordt er ruim(extra) aandacht besteed aan fysieke en mentale ontwikkeling, course management en putten. Onze Noordwijk professionals Iwan Renders en Marcel Honsbeek  hebben de leiding over de programma’s en geven mn. de long- en short game trainingen, terwijl voor de overige onderdelen specialisten worden ingezet. Dat zijn bv. voormalig tourprofession als Inder van Weerelt voor course management en Marcella Neggers voor specifieke onderdelen van het fysiek programma.

GolfTON is een begrip in de golfwereld aan het worden als het gaat om topgolf, topsport en talentontwikkeling. Inmiddels maken op een tiental locaties ruim 100 spelers deel uit van de GolfTON-opleiding in de verschillende categorie√ęn: van Mini-Potentials tot Topamateurs.

In onze 2022 programma’s doen mee:

  • Potentials (5):¬† Isabelle van Bree, Louis van Meeuwen, Luka Bouwmans, Pablo Dierickx, Willem Dijkman
  • Talents (7): ¬†Cristian Prischink, Ella Bruggink, Jesse Hochstenbach, ¬†Jonathan van Troost, Oscar Tiberius, Sem den Elzen en Sil Thoonsen

Deelnemers 2023

GolfTON 1 GolfTON 2 GolfTON 3 GolfTON 4

Sluit venster